Støj i boligen

Private hjem og støj

Det er ofte individuelt, hvad der opfattes som støj. Tidens trend med store åbne opholdsrum, hvor der er højt til loftet og hovedsageligt er anvendt hårde materialer på gulve, vægge og lofter, bidrager til lange efterklangstider, hvor lyde kastes frem og tilbage mellem rummenes overflader – altså med en dårlig akustik til følge.


Der er heldigvis opnået erfaringer og opstillet beregningsgrundlag for at opnå fornuftige lyd- og støjforhold i private hjem. 


Valg af overfladematerialer og i nogen udstrækning også inventaret er af betydning for de akustiske forhold, når bygningen tages i brug.


Økonomisk vil det derfor være fornuftigt at foretage vurdering af akustikforholdene, før der bygges, men også for eksisterende bygninger er der råd.


Jeg foretager analyser, der viser, hvorledes den gode akustik kan opnås. Analysen vil være et kvalificeret og dokumenteret udgangspunkt for det videre forløb, hvor jeg også kan medvirke.


Det videre forløb kan f.eks. være gennemførelse af de valgte løsninger i et samarbejde med jeres øvrige rådgivere og håndværkere.

   Akustikfelt i køkken alrum